Lijkwade van Elvis Presley op de Tilburgse Kermis

Elvis Presley leeft

Veertig jaar na zijn overlijden, komt de koning van de rock & roll, Elvis Presley, naar de Tilburgse kermis. Hij inspireerde de Tilburgse kunstenaarJeroen de Leijer tot het maken van tekeningen en prenten over zijn leven en werk. 

De tekeningen en prenten zijn samengebracht in een houten paviljoen met de intrigerende naam The Presley Paranoia Freak Show. Hier is ook de vermeende originele lijkwade te zien, een sjaaltje waarmee Elvis Presley na zijn laatste concert zijn bloed, zweet en tranen afgedept zou hebben en waarop zijn beeltenis nog steeds te zien zou zijn. Elvis begon zijn carrière op de kermis onder de bezielende begeleiding van de uit Breda afkomstige manager Colonel Parker.

The Presley Paranoia Freak Show is gebouwd in 1993 en heeft al vele omzwervingen gemaakt. Zo is het reizende prentenkabinet al op diverse festivals zoals Lowlands, De Boulevard en De Parade te zien geweest. Nu is deze mega-attractie eindelijk op de Tilburgse kermis te zien, op het terrein tussen Theater de Boemel en RAW.

Foto: René van der Hulst

IMG_0778.JPG

Wobby #9 is te bestellen

Het eerste Wobby-nummer van jaargang 3 is beschikbaar in onze webshop: Wobby #9, thema 'verbroken ketens’.
De Fluo roze cover is van Jeroen de Leijer.
Steppie Lloyd Trumpstein maakte een opwindende strip over Orgastiko.
Maartje Wortel schreef een prachtig verhaal over een nieuw begin.
Marie Vermont uit Wenen maakte een spannende strip en de Zweedse kvargang aka Oscar Andersson leverde prachtige illustraties.
Gerjon Gijsbers schreef een hilarisch verhaal over beeldhouwen en genezing.
Kunstenaar Paul Bogaers maakte een werk gebaseerd op found footage en geheime berichten op straat.
En er is nog veel meer.

Wobby #9 is te bestellen in onze shop!

Of word lid van de Wobby.club met extra voordelen zoals gratis verzenden en Wobby Punten Club: sparen voor speciale Risograph gedrukte artikelen.

Cover door Jeroen de Leijer

Cover door Jeroen de Leijer

Interview Radio WobTit

Jeroen de Leijer werd door Omroep Tilburg geïnterviewd over Radio WobTit, een radio show die live vanaf Tilt Festival werd uitgezonden in samenwerking met De Titaan. Het radioprogramma werd tegelijkertijd door Omroep Tilburg live uitgezonden via de ether.

Stickerboek Koningsdag Jeugdjournaal

In Tilburg kunnen kinderen vanaf vandaag massaal op zoek naar Koningsdag-stickers. Daarmee kunnen ze leuke prijzen winnen. Aan de actie doen 10.000 kinderen mee. De stickers zijn door de hele stad verstopt, zoals bij het stadion van voetbalclub Willem II.

Het stickerboek werd gemaakt ter gelegenheid van het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg op 27 april. De illustraties werden gemaakt door Jeroen de Leijer, grafisch ontwerp door Ontwerphaven. In opdracht van Stadsmuseum Tilburg.  

Het Jeugdjournaal deed verslag van de overhandiging van het eerste exemplaar.

Ook Omroep Brabant besteedde er aandacht aan.

Word Wobby.clublid!

Van sommige dingen wil je dat ze ophouden. Het uitdijen van het heelal bijvoorbeeld. Wat een aanstellerige aandachttrekkerij! Andere dingen kunnen dan weer niet lang genoeg duren. Een Wobby-abonnement bijvoorbeeld!
Daarom is er goed nieuws: je kunt weer een abonnement nemen op je favoriete blad en het is nog goedkoper geworden ook!

Met het verschijnen van Wobby #8, in december 2016, is jaargang 2 ten einde gekomen. Helaas, die tijd komt nooit meer terug. Wij pinken een traantje weg. Het goede nieuws is dat Wobby.club er weer een jaar aanplakt en doorgaat met een volgende jaargang! Jaargang 3 start met Wobby #9, dat begin april verschijnt.
En er is nog meer goed nieuws!

Vanaf nu kun je voor het komend jaar Wobby.clublid worden voor slechts:

€ 40 inclusief verzendkosten binnen Nederland
€ 45 inclusief verzendkosten buitenland

Als abonnee ben je óók nog lid van de Wobby Punten Club.
Meld je hier aan en wordt lid van het beste blad van het heelal!

One Night with Elvis tijdens Museumnacht Maastricht

Vrijdag 7 april is The Presley Paranoia Freak Show te zien in het programma One Night with Elvis tijdens de Museumnacht Maastricht.

The Presley Paranoia Freak Show is een prentenkabinet over het tragische leven van The King gemaakt door Jeroen de Leijer. Was ooit al te zien op Lowlands, De Parade en Theaterfestival De Boulevard.

Tijdens de Museumnacht Maastricht kun je met één ticket kun je een avond lang genieten van hedendaagse kunstuitingen, historische artefacten, performances, video-art en muzikale tunes. Museumnacht tickets zijn via deze link te koop.

Programma: vanaf 20.00u doorlopend: Presely Paranoia Freakshow, Sing Like the King, DJ Art, barbier, Rock & Roll dans, Elvis Selfies, hamburger- foodtruck

Kijk voor het hele programma hier.

Vrijdag 7 april
20:00 tot 01:00 uur

Locatie:
Centre Céramique
Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht

Bestel de bril hier

Bestel de bril hier

Foto: Rene van der Hulst

Foto: Rene van der Hulst

Radio WobTit

Zaterdag 1 april maakte Wobby.club i.s.m. De Titaan LIVE radio tijdens het grootste literaire festival van het Zuiden: Tilt Festival. Vanaf 20.00-23:00 uur waren we LIVE vanuit het Tilt-kantoor in De NWE Vorst in Tilburg. Het programma was LIVE te volgen via de Facebook-pagina van Tilt, het Youtube-kanaal van Wobby.club, Omroep Tilburg Radio en via onze website.

Te gast waren o.a. Herman Brusselmans, Menno Wigman, Maartje Wortel, Paul Bogaers en De Optimist.

Presentatie en interviews door Jeroen de Leijer.
Tafelpeer was Mat Wijn (a.k.a. Tedje van Lieshout van Radio Bergeijk) en de technische hoogstandjes, leaders, station call en bumpers waren van Hans Timmermans. Artwork door Jeroen de Leijer.
Samenstelling: Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk (Wobby) en Anneroos Goosen (De Titaan).

Bekijk en luister het hier terug.
Voor meer info en foto's ga hier naartoe.

Stemmen!

Vandaag is de stembus open, Jeroen de Leijer maakte een A3 Risoprint over de Nederlandse politieke arena. 

Geprint bij Wobby.club HQ.  

Hij is te koop, mail bij interesse. 

This Art Fair

Dinsdag 27 december om 18 uur is de opening van This Art Fair in de Beurs van Berlage waar werk van de oprichters van Wobby.club te zien is, vertegenwoordigd door Luycks Gallery.

Met schilderijen, tekeningen, grafiek, objecten en prints van Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en S.L. Trumpstein. 

This Art Fair

Stand G13

Beurs van Berlage

Damrak 243 Amsterdam

Openingstijden:

27/12: 18:00 - 22:00
28/12/ – 30/12: 13:00 - 22:00

IMG_2425.JPG
Werk van Jeroen de Leijer

Werk van Jeroen de Leijer

Werk van Marjolein Schalk

Werk van Marjolein Schalk

Werk van S.L. Trumpstein

Werk van S.L. Trumpstein