Interview BN De Stem

Vandaag staat er een interview in BN De Stem met Jeroen de Leijer n.a.v. de expositie ‘Japen’ en het optreden zondag 16 december in Galerie Drift.

 

Zondag 16 december,15:00 uur

Galerie Drift

Liniestraat 121-123 Breda

Jeroen de Leijer leest voor uit de pulproman ‘Mommy was a mobster’, een tragic novel zonder weerga. Met gastoptreden van Eefje Wentelteefje.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

EXPOSTIE IN MUSEUM 'T OUDE SLOT

Werk van Wobby.club-oprichters Marjolein Schalk, Jeroen de Leijer en Stephan de Weert aka S.L. Trumpstein is van 23 december tot en met 27 mei 2018 te zien op de groepsexpositie 'Over Volksprenten en actuele beeldtaal' in Museum 't Oude Slot in Veldhoven.

Het museum heeft een bijzondere collectie volksprenten uit de periode 17e tot en met begin 20e eeuw. Op de tentoonstelling worden de oude én de nieuwe prenten gecombineerd. Alle kunstenaars zijn leden van de onlangs opgerichte kunstsociëteit ‘In den witten handschoen’.

Omroep Brabant maakte een reportage over de expositie.

Hier is een artikel te vinden uit het Eindhovens Dagblad.

IMG_0234.JPG

Serie zeefdrukken door Jeroen de Leijer en Stephan de Weert - Photo: L-Mount Media 

FullSizeRender.jpg
Risograph print door Jeroen de Leijer en Stephan de Weert  

Risograph print door Jeroen de Leijer en Stephan de Weert  

This Art Fair

Dinsdag 27 december om 18 uur is de opening van This Art Fair in de Beurs van Berlage waar werk van de oprichters van Wobby.club te zien is, vertegenwoordigd door Luycks Gallery.

Met schilderijen, tekeningen, grafiek, objecten en prints van Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en S.L. Trumpstein. 

This Art Fair

Stand G13

Beurs van Berlage

Damrak 243 Amsterdam

Openingstijden:

27/12: 18:00 - 22:00
28/12/ – 30/12: 13:00 - 22:00

IMG_2425.JPG
Werk van Jeroen de Leijer

Werk van Jeroen de Leijer

Werk van Marjolein Schalk

Werk van Marjolein Schalk

Werk van S.L. Trumpstein

Werk van S.L. Trumpstein

Stem op je favoriete werk van De Elvis Code

Vanaf 16 mei t/m 7 juni kunnen bezoekers van De Elvis Code in Breda’s Museum hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk in de bij deze tentoonstelling horende ‘Elvis Ode’.

Een aantal werken zijn van Jeroen de Leijer, waaronder Elvis grafiek uit 
The Presley Paranoia Freak Show en het pak dat hij droeg op zijn tour langs festivals als De Parade en Lowlands.

Er kan in het museum of op Facebook -hier, hier, hier en hier- gestemd worden.

Groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt

Jeroen de Leijer is een van de deelnemers aan de groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt, van 18 maart t/m 25 april te zien in Artspace Flipside Eindhoven
Met naast werk van Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk: Ivo van Leeuwen, Roel Sloot, Camille Dings, Joop Horst, Paul Scheepers, Goof Salimans, Leonard Bedaux , Moedars, Nick J. Swarth, Walter Kerkhofs, S.L. Trumpstein en het comicmagazine Mr. Fantasy.

Jeroen en Marjolein exposeren er vrij werk, onder meer risograph prints. Aangezien we druk bezig zijn om onze eerste Wobby (een risograph gedrukt zine) te maken, is er op de expositie een preview te zien van een aantal pagina's en de kaft.

BUT Film Festival aankleding

Jeroen is verantwoordelijk voor de aankleding van het BUT Film Festival dat plaatsvindt van 3 t/m 7 september in Breda. Studio De Leijer ontwierp de gevelhoge banner voor het festivalplein (Nieuwe Veste Binnenplein, St. Janstraat 16). Ook komen er hersenloze zombie-konijnen van Jeroen in 3D uitvoering te staan.
De inspiratie komt van z
ijn grootvader, die ging regelmatig jagen op konijnen.

Hij wachtte ze met zijn dubbelloops jachtgeweer op in het licht van de koplampen van zijn Ford Taunus. Makkelijke doelwitten; domme konijnen die als motten op het licht afkomen om vervolgens voor hun flikker geschoten te worden. Hij joeg ook wel eens met fretten.
Geniepige beestjes, die hij de konijnenholen in liet.
En dan maar wachten totdat de hele konijnenfamilie in blinde paniek naar buiten kwam rennen.
Thuis zoog zijn grootvader de hersentjes uit hun gekookte schedeltjes.

 

Geslaagde opening expositie 'Kunstkameraden' door Máxima

Donderdag 13 februari opende Koningin Máxima in Het Noordbrabants Museum de expositie Kunstkameraden. Voor dit project van De Cultuurkantine werden 50 kunstenaars gekoppeld aan 50 kinderen uit de jeugdzorg, kinderen van 5 tot 18 jaar uit verschillende jeugdzorgorganisaties. O.l.v. de kunstenaars gingen de kinderen in wekelijkse sessies aan de slag, waarbij ze even hun problemen konden vergeten.

Jeroen mocht met 'zijn' jongere -Michelle- de koningin spreken, die erg geïnteresseerd was in de verhalen van de kinderen en kunstenaars.
Voor iedereen die aan het project heeft meegedaan, was het een bijzondere middag en er was veel media-aandacht. Hieronder artikelen uit BN De Stem en Brabants Dagblad.
Wie bewegend beeld wil zien van Máxima die Jeroen de hand schudt: kijk op de video van het NOS-journaal.

De kunstwerken zijn nog t/m 6 april te zien in Het Noordbrabants Museum.

Kijk hier voor meer informatie over workshops van Jeroen.

stem maxima print_image.jpg
 

Opening expositie 'Kunstkameraden' door Máxima

Jeroen is een van de 50 kunstenaars die meedoet aan Het Dossier 3.0 van Stichting De Cultuurkantine, het project waar jeugdzorg en kunst elkaar ontmoeten.
Van Bergen op Zoom tot aan Deurne zijn vanaf november jl. 50 kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar van zes diverse jeugdorganisaties in Noord-Brabant aan de slag in de ateliers van 50 professionele Brabantse kunstenaars. Jeroen is een van de kunstenaars.

Allerlei kunstvormen worden beoe­fend om de kinderen hun verhaal te laten vertellen. Het atelier is de plek waar deze kinderen onvoorwaarde­lijke aandacht krijgen en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Hier hoeven ze even niet bezig te zijn met problemen, maar met het creëren van iets moois. Michelle, de jongere die Jeroen onder zijn hoede heeft, is met hem aan de slag gegaan met lino's, die Jeroen vervolgens heeft opgeblazen als zeefdrukken bij Grafisch Atelier Daglicht.

De 50 kunstwerken worden in de expositie Kunstkameraden van 8 februari tot en met 6 april tentoongesteld in Het Noordbrabants Museum.

De offciële opening van de expositie is op 13 februari 2014 voor genodigden en wordt verricht door Hare Majesteit Koningin Máxima.

Jeroen aan het werk bij Grafisch Atelier Daglicht

Jeroen aan het werk bij Grafisch Atelier Daglicht

IMG_4760.jpg
 

De Makaraba Match expositie

De Makaraba Match was een expositie van 11 Zuid-Afrikaanse Makaraba supportershelmen en 11 Makaraba's, door Nederlandse kunstenaars gemaakt. Jeroen de Leijer maakte ook een helm, andere deelnemers waren o.a. Studio Smack, Peter Pontiac, Luuk Bode en Stephan de Weert.
De expositie was een initiatief van Tilburg Cowboys.

 
1611121.jpg