De Volkskrant: Moderne kruisweg wil maar niet universeel worden

Bericht uit De Volkskrant over de kruiswegstaties in De Nwe Vorst.

Moderne kruisweg wil maar niet universeel worden

Rutger Pontzen − 18/04/08, 00:00

Horror Vacui..

Tilburg De tegelwijsheid ‘Beter één vogel in de hand dan tien in uw hol – ’t is daar al zo vol’, in een afbeelding van de gevallen Christus op weg naar Golgotha – het is op zijn minst wonderlijke combinatie van tekst en beeld. Zeker voor iedereen die, op weg naar het toilet, in het Tilburgse theater De NWE Vorst, er mee wordt geconfronteerd.

Daar hangt nu kriskras door het hele gebouw, en zonder enige logica, een eigentijdse versie van de kruiswegstaties: de veertien religieuze afbeeldingen van de ter doodveroordeling van Christus tot zijn graflegging. Ze hangen in elke katholieke kerk tegen de muur, waar ze in de Goede Week voor Pasen worden bezongen en aanbeden.

Lees hier verder.