Trouw: Nu valt de kwetsende ’Horror Vacui’ bijna niemand meer op

Bericht in Trouw over Horror Vacui.

Nu valt de kwetsende ’Horror Vacui’ bijna niemand meer op

Tilburg De tegelwijsheid ‘Beter één vogel in de hand dan tien in uw hol – ’t is daar al zo vol’, in een afbeelding van de gevallen Christus op weg naar Golgotha – het is op zijn minst wonderlijke combinatie van tekst en beeld. Zeker voor iedereen die, op weg naar het toilet, in het Tilburgse theater De NWE Vorst, er mee wordt geconfronteerd.

Daar hangt nu kriskras door het hele gebouw, en zonder enige logica, een eigentijdse versie van de kruiswegstaties: de veertien religieuze afbeeldingen van de ter doodveroordeling van Christus tot zijn graflegging. Ze hangen in elke katholieke kerk tegen de muur, waar ze in de Goede Week voor Pasen worden bezongen en aanbeden.

Lees hier verder.