Filtering by: Expositie

Wobby expositie Bergen op Zoom
Sep
18
to Sep 27

Wobby expositie Bergen op Zoom

Tijdens de twee laatste weekenden van de expositie ZientuigeN in het koetshuis van Het Markiezenhof te Bergen op Zoom is werk te zien van Jeroen de LeijerMarjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein (waarvan de laatste twee roots in Bergen op Zoom hebben).
De drie zijn de vaste tekenaars en oprichters van Wobby, een onafhankelijk magazine dat 4 x per jaar verschijnt.
Wobby wordt eigenhandig gestencild en telt 48 pagina’s visueel geweld.

De tekenaars zullen op 19 en 26 september (15 u) live aanwezig zijn om middels telepathie uw gedachten te tekenen. Tevens zal Jeroen de Leijer uitleg geven over zijn Kenjezelf Kit, een methode die hij intuïtief ontwikkeld heeft om middels zelfreflectie onbestemde momenten te duiden zonder daarbij het moment in te vullen.

Uiteraard zal Wobby er ook te koop zijn.

De Wobby-expositie is te zien op:

  • 18, 19, 20 september van 11 tot 17 u.
  • 25, 26, 27 september van 11 tot 17 u.
  • Markiezenhof Koetshuis
    Steenbergsestraat 8
    Bergen op Zoom
View Event →
Groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt
Mar
18
to Apr 25

Groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt

Studio De Leijer is een van de deelnemers aan de groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt, van 18 maart t/m 25 april te zien in Artspace Flipside Eindhoven
Met naast werk van Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk: Ivo van Leeuwen, Roel Sloot, Camille Dings, Joop Horst, Paul Scheepers, Goof Salimans, Leonard Bedaux , Moedars, Nick J. Swarth, Walter Kerkhofs, S.L. Trumpstein en het comicmagazine Mr. Fantasy.

We exposeren er vrij werk, onder meer risograph prints. Aangezien we druk bezig zijn om onze eerste Wobby (een risograph gedrukt zine) te maken, is er op de expositie een preview te zien van een aantal pagina's en de kaft.

View Event →
Expositie De Elvis Code
Mar
6
to Jun 28

Expositie De Elvis Code

In het Breda’s Museum is de expositie in De Elvis Code te zien. Elvis Presley wordt gepresenteerd en toegelicht op een wijze die zowel zijn echte fans als ook een groot, gevarieerd publiek zal aanspreken én verrassen.

In 1993 studeerde Jeroen de Leijer af met werk rondom Elvis: The Presley Paranoia Freak Show (1993) was een reizend prentenkabinet met grafiek van De Leijer over het tragische leven van de Koning van de Rock & Roll: Elvis Presley, de man die opklom van vrachtwagenchauffeur tot Heilige.

Op de expositie is grafiek van Jeroen te zien en het pak dat hij droeg toen hij met de Elvis tent rondtourde langs festivals als De Boulevard, De Parade en Lowlands.

View Event →
Groepsexpositie Take Cover
Feb
20
8:00 PM20:00

Groepsexpositie Take Cover

Studio De Leijer doet mee aan de groepsexpositie TAKE COVER, die alleen te zien is op vrijdagavond 20 februari in NS16 te Tilburg.

TAKE COVER is een ontwerp-experiment waarbij oude platenhoezen de basis vormen voor een creatief proces. Ontwerpers, fotografen en illustratoren zijn gevraagd om voort te borduren op een door Bruut ontwerp toegewezen platenhoes. 

Voor deze expositie hebben we met een operette platenhoes als inspiratiebron twee tekeningen gemaakt. Marjolein tekende de vrouw, Jeroen de man.
De tekeningen hebben we op onze Risomachine in oplage geprint en de prints zijn op en na deze avond bij ons verkrijgbaar voor een zacht prijsje.

View Event →