Wobby & T.r.a.s.h. presenteren de Flip-Flop Fiësta
Jul
23
8:30 PM20:30

Wobby & T.r.a.s.h. presenteren de Flip-Flop Fiësta

Op zaterdag 23 juli organiseert het undergroundblad Wobby samen met dansgezelschap T.r.a.s.h. de Flip-Flop Fiësta 2016. De Flip Flop Fiësta vindt plaats op NS16, de thuisbasis van beide kunstenaarscollectieven, waar een uitgebreid programma plaats zal vinden met dans, tekenkunst, performances en meet & greets.

Wobby lanceert tijdens de Flip-Flop Fiësta de nieuwste editie van zijn Wobby-zine met als thema Trendy Trut. In Wobby #6 zijn, naast de vaste bijdrages van Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein, gastbijdragen van Maia Matches, Danielle Lemaire, Nick J. Swarth, Roos Vlogman en Berend Vonk.
Als onderdeel van het programma gaat Jeroen de Leijer, aan de hand van zijn Kenjezelf Kit, in gesprek met Danielle Lemaire. Tevens is er Trendy Trut Muziek van diezelfde Danielle die naast begenadigd tekenaar ook Disk Jockey is. Voor deze gelegenheid heeft Danielle de truttigste trends uit haar platencollectie tevoorschijn gehaald.
Dans / performance groep T.r.a.s.h. pakt uit met de humoristische performance MILK I / It used to be porn met Lucie Petrusová.
De truttigste dichter van Tilburg, Nick J. Swarth, draagt voor uit eigen werk en er zijn filmpjes te zien van Leonard Bedaux Cinema. Je kunt op de foto met een sterke superbitch, er is een Fashion Battle en het bier is er goedkoper dan een ritje in het reuzenrad.

Flip-Flop Fiësta
Datum:    23 juli 2016
Aanvang:    20.30 uur
Locatie:   
NS Plein 16, Tilburg (ingang achterom via witte poort Goudenregenstraat)
Entree:    € 5. Gratis voor Wobby-leden.
Entree inclusief Wobby en consumptie:    € 10,-
Dresscode:    teenslippers

Wobby#6 cover scan.jpg
View Event →
11 juni Lancering Wobby Stripdagen Haarlem editie
Jun
11
2:00 PM14:00

11 juni Lancering Wobby Stripdagen Haarlem editie

  • 4 Anegang Haarlem, NH, 2011 HS Netherlands (map)
  • Google Calendar ICS

De eerste Wobby special!
Wobby.club presenteert in het kader van Stripdagen Haarlem een speciale editie in samenwerking met Kapitaal met als thema 'de kelder'.

Deze editie van 24 pagina's is in kleine oplage door Kapitaal en Wobby.club gerisoprint en is in de pop-up store voor het eerst te bekijken. Naast de Wobby zelf zijn er ook unieke prints te koop en kun je meedoen met de Wobby Masterclass.
Kom langs en ontmoet Wobby, Kapitaal en de vele aanwezige tekenaars en ontwerpers en laat jouw print of Wobby ter plekke signeren.

Met werk van:
Mike Diana, Jeroen Funke, Jip Piet, Wayne Horse, Seb Ikso, Levi Jacobs, Jeroen de Leijer, Maia Matches, Moedars, Sam Peeters, Marcel Ruijters, Marjolein Schalk, Bart Schoofs, Eva Stalinski, Anne Stalinski, Steppie Lloyd Trumpstein, Dieter VDO, Gees Voorhees, Wasco, Isa van Weert en Ralph Zabel.
Cover door Bobbi Oskam.

Cover Bobbi_Wobby-Stripdg -2.jpg

Laat hier weten of je komt!

Of als je verhinderd bent: teken alvast in voor een exemplaar!

Zaterdag 11 juni 14 uur.
Entree: gratis, Wobby Stripdagen Haarlem editie: €5, -
Locatie: Pop-up Store Stripdagen Haarlem, Angegang 4, Haarlem.

View Event →
Presentatie Wobby #5 testosteron!
Apr
30
8:30 PM20:30

Presentatie Wobby #5 testosteron!

IMG_0441.jpg

We hebben weer een nieuwe editie van Wobby af en dat moet gevierd worden.
Het thema is deze keer testosteron!

Op zaterdag 30 april presenteert Wobby.club in NS16 Tilburg het nieuwe nummer met veel machtsvertoon.
Een keur aan tekenaars en auteurs hebben hun spierballen laten rollen om een viriele editie van Wobby eruit te persen: Jeroen de Leijer! Marjolein Schalk! Steppie Lloyd Trumpstein! Farida Laan! Didi de Paris! Sam Peeters! Stijn Peeters! Ad Roefs! Nyk de Vries!
Wobby #5 is er te koop voor slechts 10 Euro waarmee je 48 pagina’s visueel geweld tot je neemt.

Er is volop bier en worst, er zijn masculiene activiteiten zoals bierkratten bootcamp, kettingzaag jongleren, cupcake versieren, er is vuige muziek en er zijn pin-ups.
Binnenkort is het nummer via deze site te bestellen, maar gezelliger is het als je naar NS15 komt, in aanwezigheid van de makers.

PS Niet voor watjes!

 

Zaterdag 30 april, 20.30 u.
Presentatie Wobby #5
NS16

NS Plein 16 Tilburg

View Event →
Eefje Wentelteefje op MARKT #2 Tilburg
Mar
26
12:00 AM00:00

Eefje Wentelteefje op MARKT #2 Tilburg

Op zaterdag 26 maart presenteert de BOUWplaats van 12:00 tot 17:00 uur MARKT #2. Een laagdrempelige knusse makersmarkt boordevol creatieve ondernemers, lokaal talent, lekker eten en drinken en natuurlijk muziek!

Speciale gast op MARKT #2 is de Eefje Wentelteefje Theater Show. Televisiester en poppenkastdiva Eefje Wentelteefje ontvangt in haar talkshow diverse gasten waaronder Ferry van de Zaande, Fred van Boesschoten en Muisje Poerieliepoepielie.

De toegang tot MARKT #2 is gratis, toegang tot de Theater Show kost eur 3,50 p.p. voor volwassenen en eur 2 p.p. voor kinderen.

View Event →
Wobby op Tilt Tilburg 19 maart
Mar
19
to Mar 20

Wobby op Tilt Tilburg 19 maart

Immer Gerade Aus!
Het is Boekenweek, thema Duitsland, en tijd voor Tilt!
Omdat wij ook letters gebruiken in Wobby zijn we met Wobby.club met onze vrienden De Titaan aanwezig op het slotfeest van Tilt in Tilburg.
Dat is 3x Ti, dus makkelijk te onthouden. Wij verwachten jullie dan ook daar, 19 maart, op het slotfeest in Theater De NWE Vorst.
Wobbyer Jeroen de Leijer doet er dingen met lijnen terwijl iemand anders iets met letters doet, zoals op eerdere edities met bijv. Ilja Leonard Pfeijffer en Joubert Pignon.
Wobby en De Titaan zijn uiteraard te koop en er kunnen abonnementen afgesloten worden.

En dan mag je daarna naar bijv. Maartje Wortel, Willie Wartaal, De Speld, Midas Dekkers, André Manuel, maar ook zeker naar Wobby #2 gast Martijn Neggers.
Tot TiTiTi dus!

View Event →
Kunststripbeurs Utrecht 19 maart
Mar
19
10:00 AM10:00

Kunststripbeurs Utrecht 19 maart

Zaterdag 19 maart 2016 vindt de Kunststripbeurs voor de zevende keer plaats in Utrecht plaats, in de monumentale Nicolaïkerk. Dit gebeurt tegelijk, nabij en in samenwerking met het Holland Animation Film Festival.

Natuurlijk is Studio De Leijer, net als vorige keren ook weer aanwezig, vorig jaar voor het eerst ook met Wobby.club. We nemen onze handel mee, inclusief nieuwe en zelfgerisoprinte zaken.
Wie wil leren tekenen, kan bij ons terecht bij onze befaamde Wobby Masterclass.

Openingstijden: 10.00u tot 17.00u.
Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht

View Event →
dadasoiree
Feb
5
8:00 PM20:00

dadasoiree

We vieren met Wobby.club de verjaardag van dada op vrijdagavond 5 februari in Theater De NWE Vorst Tilburg. Verder feesten oa met ons mee Ulrike Doszmann, Leonard Bedaux, Luk Sponselee, Jacq Palinckx en andere fuifnummers, dit alles o.l.v. prod.nu.

Kom je ook? Je wordt niet thuisgebracht.
Na dit partijtje kun je je nml. elders in het gewone carnavalsfeestgedruis storten.

View Event →
Eefje op Peel Slowly And See
Jan
30
7:30 PM19:30

Eefje op Peel Slowly And See

Op 30 januari viert Peel Slowly And See het gelouwerde muziekfeestje in de Leidse Schouwburg.
Eefje Wentelteefje is er ook bij, en haar naamgenote Eefje de Visser ook.

Na eerdere avonden op verschillende locaties in de stad, vindt op deze bijzondere locatie, in de oudste schouwburg van het land, de 11e editie van het Leidse festival plaats. De avond zal door heel het theater plaatsvinden. Niet alleen in de grote zaal, maar ook in de foyer, in de gangen en misschien zelfs buiten. Op deze manier wordt de avond een speurtocht op rood velours die langs rock, folk, jazz, sprankelende electronica en zelfs een Beatles-Sing-A-Long zal leiden.


View Event →
Inspiratiedag kunst en spiritualiteit
Jan
12
10:00 AM10:00

Inspiratiedag kunst en spiritualiteit

Op 12 januari geef ik aan de hand van De Kenjezelf Kit een workshop tijdens de inspiratiedag kunst en spiritualiteit in het Kloosterhotel ZIN in Vught. 

Deze inspiratiedag wordt georganiseerd door BKKC in samenwerking met Kloosterhotel ZIN en Stadslandgoed Stapelen. De dag biedt inspirerende lezingen en workshops over de rol van kunst in zingeving en spiritualiteit.
M.m.v. oa kunstenaars Ewoud van Rijn, Gijs Assmann en Gijs Frieling.

View Event →
Wobby #3 presentatie
Oct
31
8:30 PM20:30

Wobby #3 presentatie

Zaterdag 31 oktober om 20.30 uur is in NS16 Tilburg de presentatie van het derde nummer van ons blad Wobby.
Wobby is 48 pagina's handgedrukt visueel en literair geweld van talentvolle makers.

Naast de vaste bijdragen van Wobby-oprichters Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein zijn er dit keer bijdragen van:
Paul Faassen, Jip Piet, Joubert Pignon, Bart Smout en Sigrid van Woudenberg.

Op deze bijzondere avond, die bij de rest van de wereld als Halloween* door het leven gaat, zal Jip Piet (Price Winning Artist) een muzikaal verziekte performance geven, leest Joubert Pignon enkele van zijn zeer korte verhalen voor en is er een consult aan de hand van de Kenjezelf Kit van Jeroen de Leijer. 
Ook gaan er gedachten getekend worden van het publiek. Dat klinkt eng, en dat is het ook. 
Daarnaast kunt u een expositie met werk van de kunstenaars bekijken en risoprints en ander moois voor een betaalbare prijs aanschaffen.

Het thema van dit nummer is 'feest der verval' en dat moet uiteraard gevierd worden. 
Dus van harte welkom!

*Je mag verkleed komen als je dat heel graag wilt

View Event →
GDFB Marché
Oct
25
11:00 AM11:00

GDFB Marché

Studio De Leijer / Wobby.club is aanwezig tijdens GDFB Marché in de Stadsgalerij Breda tijdens het Graphic Design Festival Breda
Wobby.club geeft in eigen beheer het zine Wobby uit, een Risograph gedrukt blad dat 4 x per jaar verschijnt. 

In elk nummer staan vaste bijdragen van tekenaars Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein, aangevuld met werk van diverse gasttekenaars en -schrijvers.
Naast Wobby worden er ook Risograph boekjes, kaarten, buttons en prints gemaakt.
En die zijn natuurlijk allemaal te koop op de GDFB Marché.

View Event →
Kenjezelf Kit op TilburgvoorCultuurNACHT
Oct
24
8:00 PM20:00

Kenjezelf Kit op TilburgvoorCultuurNACHT

Zaterdagavond 24 oktober doet Jeroen de Leijer weer mee aan de TilburgvoorCultuurNACHT, locatie Pleiade.
Aan de hand van de Kenjezelf Kit zal Jeroen in een korte sessie uw gedachten tekenen. Deze persoonlijke tekening toont uw diepste gedachten en verlangens. Hoewel confronterend is het consult niet pijnlijk.

De Kenjezelf Kit bevat 48 kaarten en een fraai geïllustreerd boek en biedt je de mogelijkheid om middels zelfreflectie onbestemde momenten te duiden zonder daarbij het moment in te vullen. Neem even tijd voor jezelf met een kop kamillethee, zet je mobiele telefoon uit en heroriënteer jezelf.

Polsbandjes voor het hele festival slechts 10 euro, voorverkoop bij de kassa van de NWE Vorst, Theaters Tilburg, Paradox en Factorium.


View Event →
De Eefje Wentelteefje Theatershow op Knetters
Oct
4
1:00 PM13:00

De Eefje Wentelteefje Theatershow op Knetters

Zondag 4 oktober speelt De Eefje Wentelteefje Theatershow op Kinderboekenfestival Knetters in Wijkcentrum Heyhoef in De Reeshof Tilburg!  
Met oa Simon van der Geest, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2015,  Paul van Loon, Elisa van Spronsen, Eus Roovers, Hugo van Look (tekenaar van Dolfje Weerwolfje) en cabaretière Karin Bruers.

View Event →
Wobby expositie Bergen op Zoom
Sep
18
to Sep 27

Wobby expositie Bergen op Zoom

Tijdens de twee laatste weekenden van de expositie ZientuigeN in het koetshuis van Het Markiezenhof te Bergen op Zoom is werk te zien van Jeroen de LeijerMarjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein (waarvan de laatste twee roots in Bergen op Zoom hebben).
De drie zijn de vaste tekenaars en oprichters van Wobby, een onafhankelijk magazine dat 4 x per jaar verschijnt.
Wobby wordt eigenhandig gestencild en telt 48 pagina’s visueel geweld.

De tekenaars zullen op 19 en 26 september (15 u) live aanwezig zijn om middels telepathie uw gedachten te tekenen. Tevens zal Jeroen de Leijer uitleg geven over zijn Kenjezelf Kit, een methode die hij intuïtief ontwikkeld heeft om middels zelfreflectie onbestemde momenten te duiden zonder daarbij het moment in te vullen.

Uiteraard zal Wobby er ook te koop zijn.

De Wobby-expositie is te zien op:

  • 18, 19, 20 september van 11 tot 17 u.
  • 25, 26, 27 september van 11 tot 17 u.
  • Markiezenhof Koetshuis
    Steenbergsestraat 8
    Bergen op Zoom
View Event →
Wobby #2 presentatie 3 juli NS16 Tilburg
Jul
3
8:30 PM20:30

Wobby #2 presentatie 3 juli NS16 Tilburg

We zijn druk bezig met de tweede uitgave van ons blad Wobby.
Vrijdagavond 3 juli is de presentatie en dat vieren we samen met het literaire blad De Titaan.
Deze twee Tilburgse prachtbladen presenteren hun nieuwe nummers op 3 juli in NS16 in Tilburg.

In Wobby #2 vind je visueel geweld van Jeroen de LeijerMarjolein SchalkS.L. Trumpstein, Leonard BedauxVincent DamsAstrid FlorentinusAart-Jan Venema en een ontroerend verhaal van Martijn Neggers.
De Titaan #6 staat bomvol met literaire zwaargewichten zoals Niña Weijers, Michel van Egmond, Herman Koch, Jamal Ouariachi en Jerry Hormone.

Tijdens de presentatie is er een expositie van de met groene vingers behepte Wobby-tekenaars en botanische films van Leonard Bedaux te zien.
Jeroen de Leijer (niet geheel toevallig ook Titaantekenaar) en Titaanschrijvers Martijn Neggers en Bart Smout geven de term duopresentatie een nieuwe, schaamteloze betekenis.

De thema’s van Wobby #2 -de tuin- en De Titaan #6 -schaamte- zullen elkaar halverwege ontmoeten tijdens een duet van dansgezelschap T.r.a.s.h. in een tuinloos NS16.

Er is priklimonade. Er is bier. Er is wijn. En het goede nieuws is dat dat goedkoop zal zijn en de entree gratis!

Kijk hier voor meer info.

View Event →
Eefje op de fiets naar De Fabriek Op Zondag
May
31
12:00 PM12:00

Eefje op de fiets naar De Fabriek Op Zondag

De Fabriek Op Zondag is een exclusieve markt met niet alleen veel kramen met mooie producten, maar ook muziek, theater en workshops. Dit jaar is de 4e editie bij Piet Hein Eek in Eindhoven.
Speciaal voor De Fabriek Op Zondag komt Poppenkastdiva en stripfiguur Eefje Wentelteefje op de fiets!

In haar mobiele poppentheater ontvangt Eefje diverse gasten. Wonderhond Danger zal LIVE enkele rekensommen voor u oplossen en de moeder van Eefje geeft huishoudtips. Eefje wordt rondgereden door poppenspeler Jeroen de Leijer. Als hij maar geen pap in de benen of zadelpijn krijgt…

View Event →
Wobby op stripfestival Klaxon in Antwerpen
May
9
12:00 PM12:00

Wobby op stripfestival Klaxon in Antwerpen

Studio De Leijer gaat op 9 mei naar Antwerpen voor het nieuwe stripfestival KLAXONeen plek waar strip en kunst elkaar ontmoeten. Je vindt er strips en ander grafisch drukwerk van onafhankelijke uitgeverijen, collectieven en auteurs uit binnen- en buitenland. KLAXON brengt een kwaliteitsvolle mix van bekende en opkomende namen. 
Jeroen de LeijerMarjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein nemen deel aan de expo met Wobby, samen met oa Brecht Vandenbroucke, Marcel Ruijters en Olivier Schrauwen.
Er zijn lezingen van Joost Swarte en Jeroen de Leijer geeft zijn Kenjezelf Kit lezing.

Onze boeken en zelfgedrukt risograph koopwaar zijn te vinden op het stripfest, andere deelnemers zijn oa Scratch Books, Lamelos, Bries en Zone 5300.
Alsof dat niet genoeg is, gaat Jeroen 's avonds in teken-dialoog met Serge Baeken, Wide Vercnocke, Pieter Fannes, Kim Duchateau, Wasco en Charlotte Dumortier.
En na afloop hopelijk een pintje in de knusse binnentuin van 't Werkhuys.

View Event →
Lanceringsfeestje Wobby #1 in NS16
Apr
2
8:30 PM20:30

Lanceringsfeestje Wobby #1 in NS16

Op 2 april is de feestelijke Tilburgse lancering van ons nieuwe blad Wobby bij NS16.

Wie weet wat Wobby wil?
Wobby wil 48 gestencilde pagina’s visueel geweld.
Wobby wil vier keer per jaar verschijnen.
Wobby wil veel inhoud voor weinig geld (€10 per nummer).
Wobby wil er zijn voor jong én belegen talent.

Wie is Wobby?
Jeroen de Leijer / Marjolein Schalk / Steppie Lloyd Trumpstein

Wie zijn de gasten van Wobby #1?
Moedars  / Bobbi Oskam  / Eva Stalinski 

Wist je dat weetjes:
Witte Wobby Donderdag vieren we de Tilburgse lancering van de nieuwe Nederlandse zine Wobby.
Wereldpremière van de woordeloze electromuziek van ‘Terror Oehoe & de Wolf’.
Willekeurig gecureerde expo van Wobby #1 met wisselende kwaliteit.
Waanzinnig live getekende Wobby quiz (met wonderbaarlijke prijzen).
Weerzinwekkend goedkoop bier en dito vermaak.

Wat kost dat?
Waar maar raar: entree gratis
Wobby #1: € 10,00

Wanneer:
2 april 2015 20.30 uur 

Waar:
NS16, Ns plein 16, Tilburg

www.wobby.club
facebook/wobbyclub

View Event →
Optreden nieuw festival Zan-Zo-Ratory
Mar
27
to Mar 29

Optreden nieuw festival Zan-Zo-Ratory

Zan-Zo-Ratory

Een twintigtal zomerartiesten gaat naast geprezen voorstellingen nieuwe acts proberen en met elkaar experimenten uitvoeren. Waar dat heen gaat weet niemand. Nieuw, ‘t lijkt nergens op. Een plein met een dak, maart roert hier geen staart. Leuker kan niet.

Met oa Jeroen de Leijer en Frans van der Meer, LaMelis, Geert Hautekiet, Amaro, De Stijle Want..., André Manuel.

Vr 27 maart 20.00-01.00
Za 28 maart 20.00-01.00
Zo 29 maart 13.00-19.00

Betaal slechts één keer, daarna alle voorstellingen gratis.

Lees Nieuw festival: Zan-Zo-Ratory in de Spoorzone in het Brabants Dagblad.

Op de hoogte blijven

View Event →
Wobby op KunstStripBeurs
Mar
21
10:00 AM10:00

Wobby op KunstStripBeurs

Zaterdag 21 maart 2015 vindt de Kunststripbeurs voor de zesde keer in Utrecht plaats, in de monumentale Nicolaïkerk. Dit gebeurt tegelijk, nabij en in samenwerking met het Holland Animation Film Festival.

Jeroen de Leijer staat er, zoals elk jaar, weer met een tafel met prachtige boeken en prints én we presenteren er de eerste Wobby!
En wie staan er in Wobby #1?

3 jonge en 3 tekentalenten die al bijna over de houdbaarheidsdatum zijn, vandaar het thema 'Jong en Belegen':
Eva Stalinski, Bobbi Oskam, Moedars, Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en S.L. Trumpstein.


View Event →
Groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt
Mar
18
to Apr 25

Groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt

Studio De Leijer is een van de deelnemers aan de groepsexpositie Daar Waar Het Schip Strandt, van 18 maart t/m 25 april te zien in Artspace Flipside Eindhoven
Met naast werk van Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk: Ivo van Leeuwen, Roel Sloot, Camille Dings, Joop Horst, Paul Scheepers, Goof Salimans, Leonard Bedaux , Moedars, Nick J. Swarth, Walter Kerkhofs, S.L. Trumpstein en het comicmagazine Mr. Fantasy.

We exposeren er vrij werk, onder meer risograph prints. Aangezien we druk bezig zijn om onze eerste Wobby (een risograph gedrukt zine) te maken, is er op de expositie een preview te zien van een aantal pagina's en de kaft.

View Event →
De Drie Zilverberkjes op TiLT
Mar
14
8:45 PM20:45

De Drie Zilverberkjes op TiLT

Ik ben opnieuw euforisch: om me heen is het grootse spel van de lamploze maannacht. Fantastisch! Ik kan er maar niet genoeg krijgen van deze schitterende nachtelijke weg.
Uit: Schrik van Vladimir Makanin.

Drie zilverberkjes die oplichten in het maanlicht.
Soms is er niet meer voor nodig dan een paar schilferende maanzieke zilverberkjes om Pepsi in Coca Cola te laten veranderen.

Te zien tijdens literair festival TiLT te Tilburg.
Performance met kartonnen objecten en blacklight i.s.m. Steppie Lloyd Trumpstein. Soundtrack door Leonard Bedaux.

Bekijk het programmaboekje hier.

View Event →
Expositie De Elvis Code
Mar
6
to Jun 28

Expositie De Elvis Code

In het Breda’s Museum is de expositie in De Elvis Code te zien. Elvis Presley wordt gepresenteerd en toegelicht op een wijze die zowel zijn echte fans als ook een groot, gevarieerd publiek zal aanspreken én verrassen.

In 1993 studeerde Jeroen de Leijer af met werk rondom Elvis: The Presley Paranoia Freak Show (1993) was een reizend prentenkabinet met grafiek van De Leijer over het tragische leven van de Koning van de Rock & Roll: Elvis Presley, de man die opklom van vrachtwagenchauffeur tot Heilige.

Op de expositie is grafiek van Jeroen te zien en het pak dat hij droeg toen hij met de Elvis tent rondtourde langs festivals als De Boulevard, De Parade en Lowlands.

View Event →
Groepsexpositie Take Cover
Feb
20
8:00 PM20:00

Groepsexpositie Take Cover

Studio De Leijer doet mee aan de groepsexpositie TAKE COVER, die alleen te zien is op vrijdagavond 20 februari in NS16 te Tilburg.

TAKE COVER is een ontwerp-experiment waarbij oude platenhoezen de basis vormen voor een creatief proces. Ontwerpers, fotografen en illustratoren zijn gevraagd om voort te borduren op een door Bruut ontwerp toegewezen platenhoes. 

Voor deze expositie hebben we met een operette platenhoes als inspiratiebron twee tekeningen gemaakt. Marjolein tekende de vrouw, Jeroen de man.
De tekeningen hebben we op onze Risomachine in oplage geprint en de prints zijn op en na deze avond bij ons verkrijgbaar voor een zacht prijsje.

View Event →
Kleurrijke Kerst Klucht
Dec
29
8:30 PM20:30

Kleurrijke Kerst Klucht

(Foto: Marjolein Schalk)

(Foto: Marjolein Schalk)

Laten we het vooral gezellig houden deze kerst!
Van het illustere duo De Leijer & Swarth kende u al de 14 kruiswegstaties, handelend over het lijden en sterven van een Messias. Nu voegen zij er samen met De NWE Vorst 14 kerststaties aan toe.

In KKK, de Kleurrijke Kerst Klucht, draait het om licht in de duisternis, geboorte na de dood. Veertien muisjes op één vrolijke, bij vlagen prikkelende en soms onbeschaamd ontroerende beschuit. Begeleid door de huisband en een breed scala aan gasten wordt u van piek naar piek geloodst. Een wervelende viering van het jaarlijkse lichtfeest met een lach en een traan, een ijspegel in uw glühwein en één gratis pauze!

M.m.v. CROW, Hans Maas, Ulrike Doszmann, Els van Gorp, Pitbull Satan, Roos Mens, Tegest Pecht Guido, Jeroen de Leijer e.v.a.
Voor de muzikale begeleiding zorgt de huisband, Klukkluk & de Klan (Nick J. Swarth, Frank Crijns, Hans Timmermans).

Te zien op 27, 28 en 29 dec.

Koop uw kaartjes hier!

View Event →
Kleurrijke Kerst Klucht
Dec
28
8:30 PM20:30

Kleurrijke Kerst Klucht

(Foto: Marjolein Schalk)

(Foto: Marjolein Schalk)

Laten we het vooral gezellig houden deze kerst!
Van het illustere duo De Leijer & Swarth kende u al de 14 kruiswegstaties, handelend over het lijden en sterven van een Messias. Nu voegen zij er samen met De NWE Vorst 14 kerststaties aan toe.

In KKK, de Kleurrijke Kerst Klucht, draait het om licht in de duisternis, geboorte na de dood. Veertien muisjes op één vrolijke, bij vlagen prikkelende en soms onbeschaamd ontroerende beschuit. Begeleid door de huisband en een breed scala aan gasten wordt u van piek naar piek geloodst. Een wervelende viering van het jaarlijkse lichtfeest met een lach en een traan, een ijspegel in uw glühwein en één gratis pauze!

M.m.v. CROW, Hans Maas, Ulrike Doszmann, Els van Gorp, Pitbull Satan, Roos Mens, Tegest Pecht Guido, Jeroen de Leijer e.v.a.
Voor de muzikale begeleiding zorgt de huisband, Klukkluk & de Klan (Nick J. Swarth, Frank Crijns, Hans Timmermans).

Te zien op 27, 28 en 29 dec.

Koop uw kaartjes hier!

View Event →
Kleurrijke Kerst Klucht
Dec
27
8:30 PM20:30

Kleurrijke Kerst Klucht

(Foto: Marjolein Schalk)

(Foto: Marjolein Schalk)

Laten we het vooral gezellig houden deze kerst!
Van het illustere duo De Leijer & Swarth kende u al de 14 kruiswegstaties, handelend over het lijden en sterven van een Messias. Nu voegen zij er samen met De NWE Vorst 14 kerststaties aan toe.

In KKK, de Kleurrijke Kerst Klucht, draait het om licht in de duisternis, geboorte na de dood. Veertien muisjes op één vrolijke, bij vlagen prikkelende en soms onbeschaamd ontroerende beschuit. Begeleid door de huisband en een breed scala aan gasten wordt u van piek naar piek geloodst. Een wervelende viering van het jaarlijkse lichtfeest met een lach en een traan, een ijspegel in uw glühwein en één gratis pauze!

M.m.v. CROW, Hans Maas, Ulrike Doszmann, Els van Gorp, Pitbull Satan, Roos Mens, Tegest Pecht Guido, Jeroen de Leijer e.v.a.
Voor de muzikale begeleiding zorgt de huisband, Klukkluk & de Klan (Nick J. Swarth, Frank Crijns, Hans Timmermans).

Te zien op 27, 28 en 29 dec.

Koop uw kaartjes hier!

View Event →
Kenjezelf Kit lezing op Crossing Border
Nov
14
10:15 PM22:15

Kenjezelf Kit lezing op Crossing Border

De festivalgangers van Crossingborder Festival kunnen hun onbestemde momenten beleven tijdens de Kenjezelf Kit lezing van Jeroen de Leijer op 14 november, als onderdeel van 'The Hour' van de Uitgeverij De Harmonie.
Locatie is Heartbeat Hotel in het Nationale Toneel Gebouw.

Verder in 'The Hour' o.a. Henny Vrienten en Hannah van Wieringen.
Bekijk hier het blokkenschema.

View Event →